Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.
Dé herfstgebakjes: hazelino's
Smul van deze lekkere schuimgebakjes met een flinke dot slagroom erbovenop en een knapperig jasje van nougatine. Absoluut één van onze favoriete gebakjes voor in de herfst. Als kers op de taart kun je er iets herfstachtigs bovenop doen van chocolade, zoals eikeltjes of herfstblaadjes. Voeg een handvol hazelnoten toe en je laat meteen zien waar het bij deze gebakjes om draait: noten, noten, en nog eens noten. Het omhullen van die gebakjes met nougatine vergt wat handigheid en wat geknoei, maar het resultaat mag er zijn. Benieuwd naar hoe je deze heerlijke hazelnootgebakjes zelf kunt maken? Ontdek hier het recept!
Benodigdheden
- 350 gram + 2 eetlepels fijne suiker;
- 150 gram hazelnoot stukjes;
- 200 gram mix voor botercrème;
- 2 theelepels vanille extract;
- 250 milliliter slagroom;
- 200 gram eiwitten;
- 250 milliliter water;
- 300 gram roomboter;
- 200 gram nougatine hazelnoot;
- Cakering 6,5 cm;
- Spuitzakken.
HET SCHUIM
- Zet je oven op 100 graden.
- Mix de eiwitten met 350 gram suiker in een kom en verwarm het au-bain marie.
- Laat het rustig sudderen op laag vuur gedurende 10 minuten tot de meeste suiker is opgelost.
- Giet dit mengsel in de kom van je keukenmachine.
- Klop de eiwitten op hoge snelheid gedurende zo'n 5 à 6 minuten tot je een glanzend en stevig schuim hebt.
- Vouw er daarna voorzichtig 100 gram hazelnoten doorheen.
- Leg bakpapier op een bakplaat en teken met een cakering 20 kleine rondjes.
- Doe het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond.
- Spuit het schuim binnen de rondjes op het bakpapier.
- Bak het schuim voor ongeveer 2 uur.
- Laat het schuim afkoelen en bewaar het in een luchtdichte trommel totdat je het gaat gebruiken.
DE BOTERCRÈME
- Giet de botercrème-mix in een kom en voeg water toe.
- Roer flink door met een garde en laat het minstens 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
- Klop de boter in zo'n 5 minuten tot het romig is.
- Voeg het mengsel geleidelijk aan de boter toe.
- Voeg ook een scheutje vanille toe.
- Stop de botercrème in een spuitzak.
DE SLAGROOM
- Pak een kom en doe de slagroom en 2 eetlepels suiker erin.
- Klop het stevig op totdat het stijf is.
- Doe de slagroom in een spuitzak.
FINISHING TOUCH
- Spuit een laagje botercrème op 10 schuimpjes (deze worden de bodems).
- Leg een ander schuimpje er bovenop.
- Gebruik een paletmes om de randen met de botercrème glad te strijken.
- Rol de randen van de gebakjes door de nougatine.
- Spuit een mooie toef slagroom op elk gebakje.
- Decoreer de bovenkant met herfstachtige chocolade en strooi de 50 gram hazelnoten er overheen.